fredag 20. mai 2016

Sommertopp i bomull

Hillesvåg har et godt mercerisert bomullsgarn, Perle, som jeg har strikket litt i tidligere. Nå trengte jeg en enkel t-skjorte/topp og valget falt på garnpakken "Sval Perletopp". Jeg byttet ut det blå i garnpakken med oransje - oransje er virkelig min farge for tiden! Det finnes i alt!

Jeg har gjort noen endringer i oppskriften, men mønsteret er et godt grunnlag. Med min fasong kan jeg ikke ha en så sid jumper, og jeg liker den heller ikke så utringet. Jeg har strikket 3 ekstra omganger etter siste felling, felt en gang til i samme mønster og strikket 4 omganger forkortede rader, for å få den høyere bak. Jeg ble fornøyd, selv om den kunne vært bitte litt større. Brukte ca. 320 gram, altså 2 koner.

Jeg har tatt den i bruk, og med en singlet under er det helt greit - den er strikket på pinner 3,5 mm og er litt gjennomsiktig.

Her poserer jeg i hagen, iført rive for anledningen - jeg slapp unna all raking i hagen i år!

torsdag 19. mai 2016

Superskjørt - superlett!

KEllen fikk inn noen nye mønster fra Marthe Helgetun i forrige uke, og jeg har strikket "Superskjørt"!

Skjørtet er strikket på tvers og sydd sammen, plukket opp masker og strikket linning. Det kan virkelig ikke bli enklere!

Jeg har strikket størrelse 8 år, men med litt tynnere garn og et halvt nummer tynnere pinne. 
Garn: Wollmeise DK, farge Petit Poision nr. 5 
Pinner: Hiyahiya bambus 3,5 mm

Herlig mørk burgunder/lilla - strukturstrikken kom fint fram i dette garnet.




onsdag 18. mai 2016

Sokker med artig struktur.


For litt siden strikket jeg ferdig et par sokker til meg selv, igjen. Jeg liker strikke sokker, og disse var det en effektfull strukturstrikk i, men så enkelt!

Jeg fikk levert hjem, fra Fortuna, en herlig hespe Wollmeise Twin i fargen Allegria. Rød, oransje og gul - hva skulle jeg strikke? Ravelry fant svaret for meg. Det er så mange muligheter for å bli inspirert og finne forslag til mønster på Ravelry! Jeg søkte på garn og farge, for å se hva andre hadde strikket av akkurat det samme. Og jeg fant mye forskjellig! Men valget falt på sokkemønsteret "Broken seed stitch socks" - de var så lekre! Allegria, kombinert med hvit Arwetta, ble disse sokkene:




Nok garn igjen til et likt par til Oda på 7 år 😊

Sokkene er også blogget på www.garnbutikkenfortuna.blogspot.com Der finner du flere detaljer også.